Meslek Yüksekokulumuz öğretim elemanları ve öğrencilerimize yönelik makine emniyeti eğitimi düzenlendi. Toplam 8 gün devam eden eğitim ile ulusal ve uluslararası mevzuatlar çerçevesinde Makine Emniyeti ile ilgili gereklilikler ve sorumluluklar öğrenildi. Yüksekokulumuzda bulunun eğitim seti kullanılarak yapılan teorik ve pratik eğitimlerden sonra, 1.OSB de bulunan AR Grup Makine firmasında saha uygulaması yapılarak çeşitli makine tipleri üzerinde Makine Emniyet Değerlendirmeleri yapılmıştır. Bu eğitimlerden elde edilen bilgi ve tecrübeler yüksekokulumuz mesleki ders müfredatlarına yansıtılarak mezunlarımızın makine emniyet yönetmeliğine göre makine kullanımı konusunda farkındalıkları ve teknik bilgi düzeylerinin artırılması hedeflenmektedir.