Eğitim, Tasarım Bölümü, Endüstri Ürünleri Tasarımı Programı'ndan 20 öğrencinin katılımı ile gerçekleştirilmiş ve 6 aylık bir süreçte yüz yüze ve uzaktan eğitimler ile tamamlanmıştır.

Kurs süresince verilen eğitimler iç mekân tasarımına yönelik olarak devam etmiştir. Sektörün ihtiyaçlarına göre örneklendirme ve tecrübeler aktarılmış, kurs bütünü göze alındığında kursa katılan öğrenciler, bir iç mimarın bilmesi gerekli temel tasarım programlarının kullanımı, programların kullanımının yanı sıra röleve alma, proje okuma, proje oluşturma/süreç işleyişi, farklı alanlara özel tasarım programlarının iç mekân düzenlemelerinde kullanımı konularında detaylı olarak eğitim almıştır. Ayrıca katılımcılar, pafta ve afiş hazırlama, bazı animasyon ve renderların hazırlanması konularında detaylı bir şekilde bilgilendirilmiş ve ilgili uygulamalar gerçekleştirilmiştir.

Kurs süresince çeşitli tasarım programlarının kullanımı temelden ileri seviyeye kadar öğretilmiş, kullanımı öğretilen programlar ile bir iç mimarın bilgisayar programları kullanarak yapabileceği temel tüm uygulamalar her öğrenci özelinde gerçekleştirilip sonuçlandırılmıştır.

YÖK’ün organize sanayi bölgelerinde bulunan yüksekokullar için tahsis etmiş olduğu bütçe kapsamında projelendirilen eğitim sonunda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen sınava katılan tüm öğrencilerimiz sınavı başarıyla geçmiş ve "İç Mimarlık Sertifikası" almaya hak kazanmıştır.