Türkiye İş Kurumu tarafından istihdamın korunmasına ve artırılmasına, işsizlerin mesleki niteliklerinin geliştirilmesine, işsizliğin azaltılmasına ve özel politika gerektiren grupların işgücü piyasasına kazandırılmasına yardımcı olmak üzere aktif işgücü hizmetleri kapsamında mesleki eğitim kursları, işbaşı eğitim programları, toplum yararına programlar ve diğer kurs, program, proje ve özel uygulamalar düzenlenmektedir. Bu bağlamda, 12-13 Nisan 2022 tarihlerinde Türkiye İş Kurumu Ankara İl Müdürlüğü temsilcilerince Meslek Yüksekokulumuz öğrencilerine; iş arama süreçleri, özgeçmiş hazırlama yöntemleri eğitimleri verilmiş ve eğitime katılım sağlayan öğrenciler sertifika almaya hak kazanmıştır.