6 akademik ve idari personel ile 24 öğrencinin bulunduğu 30 kişilik bir grupla, 22 Şubat 2024 - 25 Şubat 2024 tarihleri arasında İzmir'e, teknik gezi ve fuar katılımı düzenlenmiştir.

Öğrencilerimiz ve akademisyenlerimizin katılımıyla gerçekleştirilen teknik gezi kapsamında öğrenciler, farklı üretim yöntemlerinin uygulandığı iki ayrı fabrikada (İzeltaş ve Meltem Mobilya) hem üretim yöntemleri, hem farklı sektörlerdeki üretim hatlarının işleyiş düzenleri, hem de bu fabrikalarda kendi alanlarında çalışan profesyonellerin iş tecrübeleri hakkında geniş ve kapsamlı bir bilgilendirme almışlardır. Akademisyenlerimiz, öğrencilerimize rehberlik etmiş ve kendi bilgi birikimlerine katkı sağlayacak teknik konularda fabrika profesyonellerinden bilgi almışlardır. Makine ve Endüstri Ürünleri Tasarımı programlarının öğrencileri her iki fabrikada da insan kaynakları yönetimi yöneticilerinden gerek işe alımlarda gerek alım sonrası çalışma koşulları hakkında bilgilendirme almış olup, hem halihazırda staj olanakları hakkında bilgilere ulaşmış, hem de mezuniyet sonrası çalışabilecekleri pozisyonları değerlendirmeye alabilmiştir. Akademik personelimiz ise fabrikaların özellikle tasarım ve ar-ge departmanları tarafından bilgilendirilmiş aynı zamanda üniversite sanayi işbirliği kapsamında birlikte çalışılabileceği konusunda ortak görüş oluşmuştur. Katılınan fuar gezisi kapsamında ise en son teknoloji ile üretilmiş olan birçok makine çalışır durumda yerinde deneyimlenmiş olup üretim yöntemleri hakkında da bilgi edinilmiştir. Yeni üretim imkanları ve makineler özellikle öğrenciler tarafından gözlemlenmiş akademisyenlerimizin de bilgilendirmesi ile bu makinelerin mevcut üretim hatları içerisinde nasıl yer alacağı ve üretime katkıları hakkında bilgilendirme yapılarak, okulda almış oldukları bilgiler ile mevcut durumu karşılaştırabilmeleri ve bu bilgileri pratikte nasıl kullanabilecekleri hakkında değerlendirme yapabilme olanağı sağlanmıştır.